MENU

Tea Recipes

Tea leaf sauce soup with tofu and beans*

CHAMART

CHAMART introduces tea recipes, but this recipe has not been verified by a third party. Thus, please use the recipe as a reference.

Ingredients (for 1 person) :
Organic tea leaf sauce 小さじ1〜1.5杯
豆腐 100〜150g
牛乳 200ml
水 100ml
塩・胡椒
市販のサラダビーンズ 500g
お好きなチーズ
*水を使わず牛乳300ccにして豆腐を150gにすると濃厚な味わいになります。

Method : 
1. ミキサーにお茶の葉ソース、豆腐、牛乳、水を入れ攪拌します。
2. 鍋に1と豆を入れ弱火で加熱します。
3. 塩・胡椒で味を整えます。
4. お好みで、サラダビーンズやとろけるチーズを入れます。

Related article on the site “Organic tea leaf sauce

*Tea leaves contain caffeine. The diuretic, stimulant and anticancer effects of caffeine intake are clinically recognized. On the other hand, excessive intake of caffeine may have a damaging effect on health. Especially, pregnant or breastfeeding women, and children should be careful with the amount of caffeine they intake.

Reference:
農林水産省 カフェインの過剰摂取について
https://www.maff.go.jp/index.html
公益社団法人日本茶業中央会(2013) 新版 茶の機能: ヒト試験から分かった新たな役割 第一刷 一般社団法人農山漁村文化協会
大森正司、阿南豊正、伊勢村護、加藤みゆき、滝口明子、中村羊一郎編(2017) 茶の事典 初版第一刷 朝倉書店
高野實、谷本陽蔵、富田勲、中川致之、岩浅潔、寺本益英、山田新市 (2005) 緑茶の事典 改訂3版 柴田書店