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Tea Recipes

Fukamushicha with dried orange*

CHAMART

CHAMART introduces tea recipes, but this recipe has not been verified by a third party. Thus, please use the recipe as a reference.

Fukamushicha is deep-steamed green tea.

Ingredients: 
深蒸し茶の茶葉 
お湯
Dried orange (or mandarine orange)
農薬と化学肥料不使用の深蒸し茶とドライみかんを使いました。

Method: 
1. 深蒸し茶を淹れ、カップに注ぎます。
Please refer to the article How to brew sencha (steamed green tea) on this site.
2. カップにドライみかんなど、お好きなドライフルーツを入れます。
お茶を飲みながら、ドライみかんもいただきます。

深蒸し茶は普通蒸し煎茶に比べお茶の水色が濃いですが、苦味が少なくほんのり甘味があります。そのため、ミントやドライフルーツなどと相性が良いです。The brewed color of Fukamushicha is darker compared to Sencha, but Fukamushicha has less bitterness and astringency, but it has a slight sweetness. Thus, the combination of Fukamushicha and dried fruit goes well.

*Tea leaves contain caffeine. The diuretic, stimulant and anticancer effects of caffeine intake are clinically recognized. On the other hand, excessive intake of caffeine may have a damaging effect on health. Especially, pregnant or breastfeeding women, and children should be careful with the amount of caffeine they intake.

Reference:
農林水産省 カフェインの過剰摂取について
https://www.maff.go.jp/index.html
公益社団法人日本茶業中央会(2013) 新版 茶の機能: ヒト試験から分かった新たな役割 第一刷 一般社団法人農山漁村文化協会
大森正司、阿南豊正、伊勢村護、加藤みゆき、滝口明子、中村羊一郎編(2017) 茶の事典 初版第一刷 朝倉書店
高野實、谷本陽蔵、富田勲、中川致之、岩浅潔、寺本益英、山田新市 (2005) 緑茶の事典 (改訂3版) 柴田書店

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