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Tea Recipes

Hojicha banana cake*

CHAMART

CHAMART introduces tea recipes, but this recipe has not been verified by a third party. Thus, please use the recipe as a reference.

Ingredients (for cake mold diameter 18cm) :
Pancake mix 200g
砂糖30〜50g (お好みで量を変えてください)
卵1〜2個
牛乳60cc
サラダ油60cc
粉末ほうじ茶 小さじ大盛り2杯
バナナ1本

Method: 
1. オーブンを180度に予熱します。
2. 卵をボールに割り入れ、牛乳、サラダオイル、砂糖、ホットケーキミックスと粉末ほうじ茶を入れて混ぜます。
3. ケーキの型にクッキングシートを敷きます。クッキングシートがない場合は、ケーキの型の内側にサラダ油を塗ります。
4. タネをケーキの型に入れ、5cm程の高さからまな板の上に3回落とし、タネの中の空気を抜きます。
5. バナナを薄切りにして、バナナをタネの上に置きます。
6. 予熱した180度の中段オーブンで約30分焼きます。ケーキを竹串で刺して、ケーキがしっかり焼けていることを確かめて下さい。
*このケーキは、ほうじ茶の香りはあまりしません。


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*Tea leaves contain caffeine. The diuretic, stimulant and anticancer effects of caffeine intake are clinically recognized. On the other hand, excessive intake of caffeine may have a damaging effect on health. Especially, pregnant or breastfeeding women, and children should be careful with the amount of caffeine they intake.

Reference:
農林水産省 カフェインの過剰摂取について
https://www.maff.go.jp/index.html
公益社団法人日本茶業中央会(2013) 新版 茶の機能: ヒト試験から分かった新たな役割 第一刷 一般社団法人農山漁村文化協会
大森正司、阿南豊正、伊勢村護、加藤みゆき、滝口明子、中村羊一郎編(2017) 茶の事典 初版第一刷 朝倉書店
高野實、谷本陽蔵、富田勲、中川致之、岩浅潔、寺本益英、山田新市 (2005) 緑茶の事典 改訂3版 柴田書店