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Tea Recipes

Hojicha strawberry mint jelly*

CHAMART

CHAMART introduces tea recipes, but this recipe has not been verified by a third party. Thus, please use the recipe as a reference.

Ingredients (for 2 people) :
ほうじ茶の茶葉 小さじ2杯
水 300cc
ゼラチンパウダー 5g
ぬるま湯 50cc
砂糖(お好みの量)
ミントの葉 数枚
イチゴ

Method: 
1. イチゴを小さく切ります。
2. ゼラチンパウダーを50ccのぬるま湯で溶かします。
3. 鍋に水300ccとほうじ茶の茶葉を入れ煮立たせます。
数分に煮立たせたら、火を止めミントの葉を数枚入れ、冷まします。
ゼリーにして食べる時は、ほうじ茶は濃いめに淹れ、甘めにするのがオススメです。
4. ゼラチンを3のほうじ茶に入れ、泡立て器で溶けるまでしっかり混ぜます。
5. ほうじ茶からミントの葉を取り出します。
*ミントの葉は熱により変色するので取り出します。
6. 小さく切ったイチゴを4に入れ、冷蔵庫で冷やします。

*Tea leaves contain caffeine. The diuretic, stimulant and anticancer effects of caffeine intake are clinically recognized. On the other hand, excessive intake of caffeine may have a damaging effect on health. Especially, pregnant or breastfeeding women, and children should be careful with the amount of caffeine they intake.

Reference:
農林水産省 カフェインの過剰摂取について
https://www.maff.go.jp/index.html
公益社団法人日本茶業中央会(2013) 新版 茶の機能: ヒト試験から分かった新たな役割 第一刷 一般社団法人農山漁村文化協会
大森正司、阿南豊正、伊勢村護、加藤みゆき、滝口明子、中村羊一郎編(2017) 茶の事典 初版第一刷 朝倉書店
高野實、谷本陽蔵、富田勲、中川致之、岩浅潔、寺本益英、山田新市 (2005) 緑茶の事典 改訂3版 柴田書店