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Tea Recipes

Sautéed chicken with tea leaf sauce and cheese*

CHAMART

CHAMART introduces tea recipes, but this recipe has not been verified by a third party. Thus, please use the recipe as a reference.

Ingredients (for 1 person) :
Organic tea leaf sauce大さじ1杯
鶏胸肉1枚
シュレッドチーズ
塩・胡椒

付け合わせの野菜 :
トマト、じゃがいもなど

Method:
1. 鶏胸肉の両面に軽く塩・胡椒をします。
2. シュレッドチーズとOrganic tea leaf sauce大さじ1杯を器に入れて混ぜます。
3. フライパンを温めず、油を敷かず、弱火で鶏肉の皮目を下にして焼きます。
身の厚いところは時々フライ返しで押さえます。
鶏肉から油が出始めたら中火にし、油はキッチンペーパーで取り除きます。
皮に焼き目が付いたらひっくり返します。
*テフロン加工フライパンを使うと、油を敷かなくても焦げません。
4. 鶏肉の上に、シュレッドチーズとOrganic tea leaf sauceを混ぜ合わせたものをのせます。
フライパンに蓋をして、数分中火で蒸し焼きにします。
チーズが溶けたら出来上がり!

お茶の葉ソースフランスパン
1. フランスパンを約2cmの厚さに切ります。
2. 切ったフランスパンにOrganic tea leaf sauceを塗り、オーブントースターで軽くトーストします。

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*Tea leaves contain caffeine. The diuretic, stimulant and anticancer effects of caffeine intake are clinically recognized. On the other hand, excessive intake of caffeine may have a damaging effect on health. Especially, pregnant or breastfeeding women, and children should be careful with the amount of caffeine they intake.

Reference:
農林水産省 カフェインの過剰摂取について
https://www.maff.go.jp/index.html
公益社団法人日本茶業中央会(2013) 新版 茶の機能: ヒト試験から分かった新たな役割 第一刷 一般社団法人農山漁村文化協会
大森正司、阿南豊正、伊勢村護、加藤みゆき、滝口明子、中村羊一郎編(2017) 茶の事典 初版第一刷 朝倉書店
高野實、谷本陽蔵、富田勲、中川致之、岩浅潔、寺本益英、山田新市 (2005) 緑茶の事典 改訂3版 柴田書店

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