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Tea Recipes

Hojicha jelly with milk*

CHAMART

CHAMART introduces tea recipes, but this recipe has not been verified by a third party. Thus, please use the recipe as a reference.

Ingredients (for 2 people):
水またはお湯600ml
ほうじ茶の茶葉 小さじ4〜ら5杯
ゼラチンパウダー5g
ぬるま湯 50cc
砂糖 お好みの量
牛乳または豆乳

Method: 
1.  ゼラチンパウダーをぬるま湯50ccで溶かします。
2. 鍋に水600mlを火にかけて、沸騰したらほうじ茶を入れ数分煮出します。
砂糖を加え、好みの甘さにします。
*ほうじ茶は濃い目に淹れ、しっかり甘くするのがオススメです。
3. 茶こしで、ほうじ茶の茶葉を取り除きます。ほうじ茶は、半分ずつ別容器に入れます。一つは冷蔵庫に入れて冷やします。もう一つは、粗熱を取りゼラチンを入れかき混ぜます。
4. ゼラチンを入れたほうじ茶を、ガラスコップに入れ(ガラスコップの1/3または1/4の量)、冷蔵庫で固めます。
5. ほうじ茶のゼリーができたらゼリーをフォークで崩し、冷たいほうじ茶と牛乳を加えます。

*Tea leaves contain caffeine. The diuretic, stimulant and anticancer effects of caffeine intake are clinically recognized. On the other hand, excessive intake of caffeine may have a damaging effect on health. Especially, pregnant or breastfeeding women, and children should be careful with the amount of caffeine they intake.

Reference:
農林水産省 カフェインの過剰摂取について
https://www.maff.go.jp/index.html
公益社団法人日本茶業中央会(2013) 新版 茶の機能: ヒト試験から分かった新たな役割 第一刷 一般社団法人農山漁村文化協会
大森正司、阿南豊正、伊勢村護、加藤みゆき、滝口明子、中村羊一郎編(2017) 茶の事典 初版第一刷 朝倉書店
高野實、谷本陽蔵、富田勲、中川致之、岩浅潔、寺本益英、山田新市 (2005) 緑茶の事典 改訂3版 柴田書店

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