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Tea Recipes

Pasta with organic sencha used tea leaf and canned tuna*

CHAMART

CHAMART introduces tea recipes, but this recipe has not been verified by a third party. Thus, please use the recipe as a reference.

Sencha is lightly or medium-steemed green tea.

Ingredients (for 1 person):
有機栽培の煎茶の茶殻 (茶葉小さじ1杯分)
お湯 250cc
パスタ(ペンネ、マカロニなど) 100g
コンソメキューブ 1個
ツナ缶(小) 1個
水100cc
牛乳または豆乳150〜200cc
とろけるチーズ1枚
粉チーズ 大さじ1杯
レモン(なくてもOK)
お好みで胡椒

Method: 
1. Brew the tea in a teapot, take out the tea leaves and drain.
Please refer to the article How to brew sencha (steamed green tea) on this site. Put aside the tea to drink later.
2. 茶殻にレモン汁を数滴かけます。レモン汁をかけると茶殻が変色しにくくなります。
3. パスタ、コンソメキューブ、ツナ缶、水、牛乳を鍋に入れ、弱火で約10分間加熱します。時々、鍋をかき混ぜます。
4. パスタが好みの柔らかさになったら、とろけるチーズを入れます。
5. パスタをお皿に盛り付け粉チーズをかけます。
お好みで胡椒をかけます。

*Tea leaves contain caffeine. The diuretic, stimulant and anticancer effects of caffeine intake are clinically recognized. On the other hand, excessive intake of caffeine may have a damaging effect on health. Especially, pregnant or breastfeeding women, and children should be careful with the amount of caffeine they intake.

Reference:
農林水産省 カフェインの過剰摂取について
https://www.maff.go.jp/index.html
公益社団法人日本茶業中央会(2013) 新版 茶の機能: ヒト試験から分かった新たな役割 第一刷 一般社団法人農山漁村文化協会
大森正司、阿南豊正、伊勢村護、加藤みゆき、滝口明子、中村羊一郎編(2017) 茶の事典 初版第一刷 朝倉書店
高野實、谷本陽蔵、富田勲、中川致之、岩浅潔、寺本益英、山田新市 (2005) 緑茶の事典 改訂3版 柴田書店

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