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Tea Recipes

Milk black tea jelly*

CHAMART

CHAMART introduces tea recipes, but this recipe has not been verified by a third party. Thus, please use the recipe as a reference.

Ingredients (for 2 people) :
紅茶の茶葉 小さじ1〜1.5杯
お湯 300cc
砂糖(お好みの量)
ゼラチンパウダー 5g
ぬるま湯 50cc
牛乳または練乳

Method:
1. ゼラチンパウダーをぬるま湯50ccで溶かします。
2. 濃いめに淹れた紅茶300ccに好みの量の砂糖を入れ、冷まします。
3. ゼラチンを2の紅茶に入れしっかりかき混ぜます。
4. 容器に3を入れ、冷蔵庫で冷やします。
5. 紅茶ゼリーが固まったら、ゼリーをつぶし器に入れ、牛乳または練乳をかけます。

*Tea leaves contain caffeine. The diuretic, stimulant and anticancer effects of caffeine intake are clinically recognized. On the other hand, excessive intake of caffeine may have a damaging effect on health. Especially, pregnant or breastfeeding women, and children should be careful with the amount of caffeine they intake.

Reference:
農林水産省 カフェインの過剰摂取について
https://www.maff.go.jp/index.html
公益社団法人日本茶業中央会(2013) 新版 茶の機能: ヒト試験から分かった新たな役割 第一刷 一般社団法人農山漁村文化協会
大森正司、阿南豊正、伊勢村護、加藤みゆき、滝口明子、中村羊一郎編(2017) 茶の事典 初版第一刷 朝倉書店
高野實、谷本陽蔵、富田勲、中川致之、岩浅潔、寺本益英、山田新市 (2005) 緑茶の事典 (改訂3版) 柴田書店

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