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Tea Recipes

Pizza with used tea leaf of Sencha/Fukamushicha*

CHAMART

CHAMART introduces tea recipes, but this recipe has not been verified by a third party. Thus, please use the recipe as a reference.

Sencha is lightly or medium-steamed green tea and fukamushicha is deep-steamed green tea.

Ingredients (for 1 person) :
有機栽培の煎茶の茶殻(茶葉小さじ1杯分)
市販のピザクラスト17cm 1枚
ミニトマト 3〜4個
カツオの塩辛
シュレッドチーズ
オリーブ油
レモン
*茶殻は普通蒸しでも深蒸しでもどちらでも良いです。


作り方:
1. 有機栽培の煎茶を淹れ、茶殻を取り出し茶殻の水気を切ります。
サイト内関連記事「煎茶(普通蒸しと深蒸し)の淹れ方
2. 市販のピザ生地に、カツオの塩辛を薄く塗るように置きます。
3. 2の上に茶殻とトマトを載せ、その上にシュレッドチーズをのせます。
チーズの上に、カツオの塩辛を少量のせます。
4. 3の上にオリーブ油をかけ、レモンを絞りレモン汁をかけます。
5. 200度に予熱したオーブンの中段で、ピザを10〜15分焼きます。
*カツオの塩辛は塩分が多いので、たくさん使うと塩辛いピザになります。

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*Tea leaves contain caffeine. The diuretic, stimulant and anticancer effects of caffeine intake are clinically recognized. On the other hand, excessive intake of caffeine may have a damaging effect on health. Especially, pregnant or breastfeeding women, and children should be careful with the amount of caffeine they intake.

Reference:
農林水産省 カフェインの過剰摂取について
https://www.maff.go.jp/index.html
公益社団法人日本茶業中央会(2013) 新版 茶の機能: ヒト試験から分かった新たな役割 第一刷 一般社団法人農山漁村文化協会
大森正司、阿南豊正、伊勢村護、加藤みゆき、滝口明子、中村羊一郎編(2017) 茶の事典 初版第一刷 朝倉書店
高野實、谷本陽蔵、富田勲、中川致之、岩浅潔、寺本益英、山田新市 (2005) 緑茶の事典 改訂3版 柴田書店

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