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Tea Recipes

Organic fukamushicha used tea leaf quiche*

CHAMART

CHAMART introduces tea recipes, but this recipe has not been verified by a third party. Thus, please use the recipe as a reference.

Ingredients (for cake mold diameter 18cm)
タルト生地
有機栽培の深蒸し茶の茶殻 (茶葉小さじ1杯分)
クラッカー 1箱 約120g
お茶の葉ソース 大さじ5杯
オリーブ油 大さじ3杯

キッシュの具
有機栽培の深蒸し茶の茶殻(茶葉小さじ1杯分)
ベーコン 数枚
じゃがいも 小1個
しめじ少 1バック
卵 1個
豆腐 約50g 水切りしたもの
牛乳 約50cc
とろけるチーズ 2枚

Method:
1. 有機栽培の深蒸し茶の茶葉2杯でお茶を淹れます。茶殻を取り出し、茶殻の水気を切ります。淹れたお茶は飲みます。
Please refer to the article How to brew sencha (steamed green tea) on this site.
2. リッツのクラッカー1箱(128g)をジップロックバッグに入れ、めん棒で細かく砕いて、お茶の葉ソース、オリーブ油、水切りした茶殻を入れて、手でしっかり揉みます。
3. タルト型にクッキングシートを敷き、1をタルト型にしっかり押し付けます。
4. じゃがいもを乱切りにし、しめじとベーコンを食べやすい大きさに切ります。
フライパンを熱しオリーブ油を大さじ1杯入れ、じゃがいも、しめじ、ベーコンを炒め、塩・胡椒して味を付けます。粗熱が取れるまで覚まします。
5. 4に溶き卵、水切りした豆腐、牛乳、チーズを加えしっかり混ぜます。
6. 5を2のタルト型に入れ、180度に予熱したオーブンの中段で約20〜25分焼きます。
The quiche doesn’t have a tea flavor because it uses used tea leaves, but it is an eco-recipe.

*Tea leaves contain caffeine. The diuretic, stimulant and anticancer effects of caffeine intake are clinically recognized. On the other hand, excessive intake of caffeine may have a damaging effect on health. Especially, pregnant or breastfeeding women, and children should be careful with the amount of caffeine they intake.

Reference:
農林水産省 カフェインの過剰摂取について
https://www.maff.go.jp/index.html
公益社団法人日本茶業中央会(2013) 新版 茶の機能: ヒト試験から分かった新たな役割 第一刷 一般社団法人農山漁村文化協会
大森正司、阿南豊正、伊勢村護、加藤みゆき、滝口明子、中村羊一郎編(2017) 茶の事典 初版第一刷 朝倉書店
高野實、谷本陽蔵、富田勲、中川致之、岩浅潔、寺本益英、山田新市 (2005) 緑茶の事典 改訂3版 柴田書店

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